Детайлите в интериора



 С или без специалисти, към които сте се обърнали за помощ при изграждане на жилищния ви или обществен интериор, сами ще се убедите в силата на детайлите в интериора. 

Вашето пространство може да бъде виртуозно проектирано, безупречно изпълнено и грижливо съхранявано. Без особено внимание и отделено време за малките завършващи елементи и аксесоари, вътрешното пространство вечно ще прилича на безсолно ястие.


 Като казвам "интериорен детайл" визирам подходяща малка лампа, фино израбпотена мебелна дръжка, фрезован детайл в поръчкова мебел, безупречно подбран аксесоар 
/ваза,фруктиера ит.н./, перфектен декоративен шев по текстилните изделия за дома /завеси, възглавници,шалтета ит.н./



 
На всеки е известна истината,че и най-изисканият тоалет може да бъде съсипан при употребата на неподходяща обувка или аксесоар. Ето как цялата концепция за вашия интериор може да не бъде разбрана и дори да се заличи при избор на неподходящи детайли или при липсата им.



Интериорният детайл може да играе роля и на акцент във вашето пространство. При наличието на  много пастелни тонове, например, един дребен аксесоар в по-свеж цвят  прави чудеса. Пробвайте със свещ в ярък цвят. 

  В актуланите интериори в минималистичен стил наличието на детайли е напълно задължително. Обобщените повърхности, монохромните цветове и липсата на излишна декорация придават особена важност на интериорния детайл. В този случай той играе ролята на балансьор и организатор на  съвкупностите от гланц, стъкло и светлина . Роля на подобен вълшебен акцент може да изиграе дори една декоративна чиния  със свежи плодове, не я подценявайте.


Когато не откривате нищо от описаното по-горе в дома си или на работното място, а искате да обърнете внимание на дребните неща ,една кашпа с цъфтящо растение винаги ще свърши работа. Зеленината подхожда на всеки интериор, придава му дълготрайна свежест и завършен вид. Ободрява не само стените ни, но и самите нас.

Детайлно: инж.-диз. Яна Мечкарова

Коментари

  1. Невероятно добре поддържан блог! Браво на автора! Поздравления! С радост и удивление изчетох статията.




    Кулинарни рецепти от Gladni.com

    ツ Visit Кюстендил

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации