2021 трендове 

в интериорния дизайн

/част първа/


 През новата 2021. отново синият цвят ще бъде търсен акцент. Може би този път ще го открием в още по-суров вариант и в по-тъмни нюанси. Но така ще бъде още по-лесно съчетаем с предпочитаните монохромни или много пастелни комбинации на сиви и пясъчни нюанси.

 Ергономичността и заоблените форми стават главните герои, докато строгите прави линии остават да присъстват само като декоративен елемент в релефна ламперия или шкаф. В по-дръзки интериори се наблюдава дори липса на прави линии.



 В сравнение с изминалата 2020г. дървесните декори ще стават по-светли и натурални.Все по-актуален става шперплатът и всички негови разновидности. Като цяло интериорите са пастелни и по-меки като цветови решения.
 Сложните фигури в окачените тавани отстъпват място на скрито, полускрито или вградено осветление.



 Мраморните декори все още стоят на върха, но техническият камък с разнородна зърнеста текстура превзема вниманието ни.Често пъти дори с цветни късчета. В тази връзка коркът набира скорост като декоративен материал при облицоване на стени и тавани.Освен със зърнестата си текстура и разнообразни цветове, той печели с добра изолационна способност и влагоустойчивост.


 Многофункционалните пространства са супер актуални. Все повече преградни стени в домовете на хората падат.Освен кухня,трапезария и дневна, все по-често се проектират и home office зони. Много често домашния кабинет е част от ТВ стената или е позициониран в най-светлата част на стаята.



                        Ваша пишеща и предимно творяща: инж. Яна Мечкарова

Коментари

  1. Обожавам да посещавам сайтове за мебели!
    Този сайт е страхотен! Радвам се, че успях да прочета тази публикация! Успех с развитието му!
    Прочетете още ...



    Здрави офис столове

    Офис столове от Sedni.bg

    Офис мебели от Интеза Ком


    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации