Зимна градина

MARTINI WINTER GARDEN


 Зимната градина на Martini restaurant&bar  е най-новата зона на комплекса, разположена по пътя към парка за танцуващи мечки в Белица. Площта й е 55 кв.м.


Проектирана за 40 места, градината е снабдена с подвижен покрив и плъзгащи се витрини, които се отварят изцяло, за да се слее напълно с природата.


Концепцията на интериора е вдъхновена от американските крайпътни заведения тип DINER, нашумели през 70г. С намигване към миналото и експлоатация на съвременни технологии проектирахме ламперия, която скрива грубата фасада на сградата и замаскира някои прозорци без да отнема от светлината към помещенията в сградата.

Кафе зоната с двете мини масички на входа е най-кокетното кътче в градината. Архитектурата подсказа къде да се акцентира. Ажурни козирки подчертават арките. Кръглите огледала под тях умножават светлината.


Меката мебел е на модулен принцип и лесно се пренарежда в различни конфигурации. Декоративните прегради с кръговете между сепаретата представляват стъклени витрини за сезонна декорация, които завършват с кашпи.

Целта е да се запази усещането за простор и едновременно да има забавен елемент. Столовете са  с метална носеща конструкция и комфортна плюшена тапицерия.

Барът е произведен от масив дъб и е позициониран така, че посетителите да имат възможност да се любуват на панорамата. Дървените елементи не са лакирани, а омаслени в цвят „амеркиански орех“. 

Подът е облицован с италиански плочки от серията Fun на San`tAgostino, игра на цветове и форми по детски, която е търсен ефект в интериора.


За разкош е проектирана и реализирана  метална люлка с декоративно покритие в цвят месинг. Това е най-желаното място в заведението.





Виновни: инж. Я. Мечкарова

         Евгени Танов

         арх. В. Беровски

Фотограф: Атанас Згурев





Коментари

  1. Много полезна статия! Поздравления приятели, успех в развитието на проектите Ви желаем!


    🕸️ Професионална изработка на сайт услуга от дигитална агенция Viseo

    🕸️ Сайтове Нет

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации