3 изпитани начина да удвоим визуално стаята


 Проблемът с малките помещения, особено с добавянето на общите части към основната квадратура на жилищата в новото строителство, става все по-масов. Почти всеки нов собственик се сблъсква челно с липсата на място. Не само,че няма простор, но често пъти не са спазени и минималните изисквания за функционалните помещения. Ето как в последно време ние професионалистите все по-често търсим решения за тясното жилище и мислим по тези проблеми. Тук ще ви споделя няколко трика, които бихте могли да приложите, ако сте от потърпевшите:

 1. УЛОВЕТЕ СВЕТЛИНАТА

Разгледайте стаята. Преценете откъде влиза слънчевата светлина и как е осветена в различните часове. Така ще имате по-голяма представа за най-тъмните места вътре в нея. Обърнете им внимание. Декорирайте ги с огледала или предмети с подобни повърхности. Така ще умножите светлината:


 Можете да поставите лампа в най-тъмния ъгъл :


Използвайте мебели със силно рефлектиращи повърхности :



2. СПРИЯТЕЛЕТЕ СЕ С НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЦВЕТА

Знаете,че всеки цвят има специално излъчване и буди различно настроение.Така например тъмните тонове смаляват помещенията, въпреки, че внасят уют и стил :


Обратно, светлите тонове създават впечатление за повече пространство:



Не подценявайте и останалите характеристики на цвета. Например, студените нюанси правят асоциации с небе и въздух, а това веднага ви помага :


3. Вълшебството, наречено LED осветление 

 Преимуществото на този вид осветление е безспорно. Енергоспестяващо е, по-издръжливо е, заема всякакви форми и най-вече, можете да го инсталирате почти навсякъде. Скритото осветление е едно от най-големите оръжия на всеки дизайнер. Не е тайна, че всяка плоска повърхност получава страхотно 3D  напластяване с една  вградена LED лента :



Можете да го вградите в таваните, мебелите, дори в пода и то да бъде постоянен ваш помощник:








 И не на последно място се налага да се откажете от поне един елемент от интериора. Задраскайте един ред от списъка за обзавеждането си. Ако разгледате внимателно ще откриете със сигурност кое е излишното. Дерзайте!


                                    Ваша съветничка по въпросите с интериора: инж. Яна Мечкарова

Коментари

Популярни публикации