Кажи ми каква ти е кухнята, за да ти кажа какъв си!!

Кухнята! Изборът ви говори за вас!


 Случвало ли ви се е да прекрачите прага на една къща и още с влизането да усетите духа на обитателите? Когато собствениците имат силен дух и подчертана индивидуалност,  това личи по начина им на обличане, интериора и всичко, което ги заобикаля.Ядрото на всеки дом е кухнята. От избора на цветове, материали и аксесоари в нея личат характерите и предпочитанията на семейството.


Чистите геометрични форми и липсата на излишна декорация, дръжки, текстил е характерна като предпочитание за младите работещи хора. Те имат толкова забързано ежедневие, изпълнено с много преживявания и надпревара с времето! Всеки елемент от интериора, които няма точна функция и има чисто декоративна стойност, тук е напълно излишен. Такива собственици бихте впечатлили с нови идеи и смели решения. Изборът на тъмни декори, в случая фурнир венге, издава склонност към лукса. Не бихте могли да подведете подобен човек за точната стойност на нещата. Той знае кое е ценно и кое е имитация.

Приглушените тонове в кухнята говорят за сдържаност в характера на човека. Ако предпочетете ахроматичните тонове/в случая е използван декор на бетон/, то вие нямате нужда от допълнителни стимули за щастие. Това означава пълноценно ежедневие, исинска любов или просто спокоен собственик. Когато се обръщате към пастелно зеленото за акцент , това издава че се стремите да бъдете земен и уравновесен човек. Няма дом, в който зеленото да не намери място. Дори под формата на стайно растение.

Белият цвят казва много за себе си. Избират го хора, които държат не само на хигиената, но и на чистотата в отношенията си с хората. На  такъв човек можете да разчитате. Ако той ви избере за приятел, това е завинаги и значи много. Присъствието на аксесоари от рода на декоративни чинии или ретро нотки в обзавеждането издава романтичен и съзерцателен характер. Собственикът цени предметите с история и има отношение към изкуствата.

Бледите, но топли цветове говорят за спокойствие и уют. Те създават впечатление за нещо непреходно и трайно. Такава кухня се обитава от здраво семейство, в което има строга йерархия и уважение към поколенията. Меките пастелни нюанси  издават и много любов, и грижа на собствениците един към друг.

Склонноста към класиката е присъща на аристократите по душа. Дори в най-смелите си избори те внасят нотки на непреходното. Златните повърхности, небесно синьото и коралово червеното са царски тонове, предпочитани в изисканите интериори от миналото. С такъв човек не бихте могли да се отнесете както и да е. Той много добре знае какво иска и как да изглежда. Не прибързвайте да му сложите етикет "СНОБ". Разгледайте го и ще откриете изключително артистична и ведра натура.



Използването на различни по цвят и повърхност материали говори за склонност към експерименти. Притежателят е смел и обича новите неща. Не си пада по правилата и трудно спазва йерархии. Включването на кованото желязо като основна декорация в кухнята говори за желание за по-улегнал и спокоен живот. Издава стремеж към семеен уют.





                                                                                    инж.-диз. Яна Мечкарова
                                                                                     
                                                                                    http://www.kala-design.com/











Коментари

Популярни публикации